Rapport: Vejen til større kønsdiversitet i byggebranchen


Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar lancerer på Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts en ny rapport, som undersøger byggeriets kultur og giver anbefalinger til, hvordan vi skaber et mere inkluderende arbejdsmiljø, der appellerer både til unge mænd og kvinder.

Rapporten findes i to versioner: en kort og kondenseret version, som opsummerer de vigtigste konklusioner og anbefalinger, samt en længere version med en mere fyldestgørende analyse. Dertil hører et samlet kvantitativt dataset over kvinder i byggeriet fra Danmarks Statistik.

Download de forskellige publikationer herunder:

 Vi lancerede rapporten på et online event d. 8. marts. 

Temperaturmåling på diversitetsinitiativer i byggeriet

Foreningen har som opfølgning på rapporten indsamlet en række data på de forskellige initiativer i branchens virksomheder med fokus på diversitet. Find temperaturmålingen her.

Ambassadørkorps for diversitet 

Som led i projektet har foreningen endvidere oprettet et ambassadørkorps for diversitet bestående af ledere og medarbejdere i byggeriets virksomheder, som har sagt ja til at være med til at udbrede denne vigtige dagsorden. Du kan lære dem at kende her. 

De engagerede ledere og medarbejdere fra byggeriets virksomheder, som vores ambassadørkorps består af, har lavet to refleksionsfilm med et opråb til branchen og et opråb til kvinder, både dem som allerede er i branchen, og dem, som gerne vil arbejde sammen med os i fremtiden. 

Anbefalinger til handling

Vi har samlet en række anbefalinger til at høste de lavthængende frugter for diversitet i byggeriet. De er lige til at gå i gang med. Find dem her.

Se fem fortællinger om at være kvinde i byggeriet

Den 8. marts 2022 trænede vi fem fortællere i at give et indblik i deres historie som kvinde i byggeriet. Det blev til en stærk forestilling, som er blevet filmet og kan findes her

Samtaleværktøj til fortællinger om at være kvinde i byggeriet

Som opfølgning på de fem fortællinger fra 8. marts har vi udviklet et samtaleværktøj tiltænkt skoler og uddannelsesinstitutioner, der skal gøre det lettere for undervisere at tage diskussioner omkring diversitet og inklusion. Find det her.