Tværgående bæredygtighed

Charter for samfundsansvar

Charter for Samfundsansvar er en fælles hensigtserklæring, som alle medlemmer af Byggeriets Samfundsansvar underskriver ved indmeldelse. Medlemmer forventes ikke at være i mål, når de underskriver, men skal aktivt bestræbe sig på at arbejde med Charterets principper i sit ejendoms-, bygge- og anlægs virke.

Tre principper på tre niveauer

Medlemmer, der støtter op om charteret vil bidrage til en samfundsansvarlig og bæredygtig ejendoms-, bygge- og anlægsbranche med udgangspunkt i den tredobbelte bundlinje:

  1. Mennesker – anstændige arbejdsforhold og social inklusion: Vi bygger til og med mennesker og vil sikre et inkluderende arbejdsmarked bygget på ordentlige og sikre vilkår for alle. Vi bygger med fokus på funktionalitet og tilgængelighed med inddragelse af interessenter og det omgivende samfund.
  2. Miljø og klima – bæredygtige byggematerialer, affald og energi: Vi bygger med respekt for naturens ressourcer og med fokus på at anvende bæredygtige byggematerialer og energiløsninger, samt minimere byggeaffald og genanvende flest mulige ressourcer via cirkulært byggeri.
  3. Økonomi og etik – etisk og økonomisk ansvarlighed: Vi agerer forretnings- og samfundsmæssigt forsvarligt og stiller krav til samarbejdspartnere om at gøre det samme. Vi afdækker og håndterer økonomiske risici og har fokus på totaløkonomi og bæredygtige kvalitetsbyggerier

De tre principper vurderes i forhold til tre niveauer:

  1. Vi vurderer og arbejder systematisk med, om charterets principper
  2. Vi vurderer samarbejdspartneres og leverandørers håndtering
  3. Vi indgår i dialog med myndigheder, beboere og øvrige interessenter

Download det fulde Charter for Samfundsansvar via linket til højre.

LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.