Folkemødet er både festligt og fagligt, og nu kan du opleve det sammen med kollegaer fra branchen, når Bygherreforeningen og Byggeriets Samfundsansvar inviterer på medlemstur til Solskinsøen fredag den 14. juni. Udvid dit netværk i bussen og deltag i samfundsrelevante debatter om alt fra social bæredygtighed til skoler, når du bliver klogere på hvad der rører sig på den politiske scene inden for netop dine interesseområder. Der er masser af tid til netværk både under transporten og på Solskinsøen. Vi glæder os til at se dig!

På Folkemødet kan du blandt andet opleve arrangementet:

Byggeriets Samfundsansvar: Diversitet og psykologisk sikkerhed i byggeriet 

Hvordan skaber vi en tryg kultur i byggebranchen, så vi kan få udvidet rekrutteringsfeltet? Byggebranchen mangler arbejdskraft, men er kulturen i branchen parat til at tage imod nogen, som ikke ligner flertallet? Byggeriets Samfundsansvar sætter en række ledere og unge stævne i en debat, hvor vi stiller skarpt på den gode onboarding af unge og nye i branchen. 

Deltagere: Mia Heide, Niras og medlem af Unge Advisory Board hos Byggeriets Samfundsansvar, Anna Rex Elmgreen, MT Højgaard og medlem af Unge Advisory Board hos Byggeriets Samfundsansvar, Ann-Christina Matzen Andreasen, virksomhedsleder hos JAC (Job, Aktivitets – Kompetencecenteret i Gentofte Kommune), forfatter og foredragsholder 

Turen udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen, som også er at finde ved årets debatter. De arrangerer bl.a. følgende arrangementer:

Vi har brug for en snak… om byens udvikling 

Bygherreforeningen har inviteret tre bygherrer og repræsentanter fra civilsamfundet til en snak om vores byers udvikling. En samtale, der ellers alt for ofte bliver konfliktfyldt og går i hårdknude. Derfor har vi samlet aktørerne til en snak om, hvad stærke bymiljøer indeholder og hvordan vi får en konstruktiv samtale på tværs af interesser.   

Deltagere: Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen, Frederik Noltenius Busck, CPH Village, Mette Mogensen, Domea.dk

Bevar eller forklar – stop med at rive ned! 

I samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder, BUILD – Aalborg Universitet og Region Hovedstaden arrangerer vi en debat om nedrivning og genbrug i byggebranchen. For I Danmark er det ofte stadig dyrt og besværligt at renovere. Så hvordan får vi vendt udviklingen? Hvilke kulturelle, økonomiske og politiske strukturer står i vejen? Og hvordan får vi udløst de arkitektoniske potentialer i fx udtjente industriområder, triste parcelhuse og utidssvarende skoler? 

Deltagere: Thomas Larsen, Danske Arkitektvirksomheder, Eva Ravnborg, Henning Larsen, Peter Fangel Poulsen, Bauherr  

Program

06:15-06:30 Ankomst, registrering og uddeling af morgenmad
Mødested: Busterminalen ved DGI Byen, Ingerslevgade, 1704 København V

Emily Krygell Schrøder, seniorkonsulent i Bygherreforeningen og Nadia Sander Strange, seniorprojektleder i Byggeriets Samfundsansvar står klar til at tage imod dig ved bussen.

 

06:30 Bussen kører

 

06:30-08:00 Kørsel til færgeterminalen i Ystad
I bussen spiser vi morgenmad og laver desuden en introduktionsrunde for at lære hinanden at kende.

 

08:00-08:30 Gang ombord på færgen

 

08:30-09:50 Færgeoverfart Ystad-Rønne

 

09:50-10:40 Bus fra færgeterminalen i Rønne til Folkemødet i Allinge (holdested: Birkevænget)
I bussen vil der være et kort fagligt oplæg og en diskussionsrunde, der sætter rammen for de debatter, som vi kan opleve ved Folkemødet senere på dagen.

Oplægsholder annonceres snarest

 

10:40 Ankomst til Folkemødet

 

10:40-16:00 Oplev Folkemødet – sammen eller hver for sig
Når Folkemødets Program offentliggøres i maj, vil Bygherreforeningen komme med en række anbefalinger til, hvilke debatter, man kan deltage i. Vi lægger en rute for dagen i Allinge, og alle der har lyst, er velkomne til at følge denne.

 

16:00-16:45 Drinks og netværk
Vi krydser fingre for at Solskinsøen lever op til sit navn, og Bygherreforeningen byder på en kold drink når vi samles til en snak om dagens oplevelser.

Mødested annonceres snarest

 

16:45-17:00 Samling ved bussen

 

17:00 Bussen kører

 

17:00-18:00 Kørsel til færgeterminalen i Rønne
Læn dig tilbage, del dine oplevelser med sidemanden og fordøj dagens indtryk. I bussen serveres en let snack og vand.

 

18:00-18:30 Gang ombord på færgen
Aftensmad er for egen regning, men vi forsøger at finde et sted, hvor vi kan sidde samlet på færgen.

 

18:30-19:50 Færgeoverfart Rønne-Ystad

 

19:50-21:15 Bus fra færgeterminalen i Ystad til DGI Byen, Ingerslevgade, 1704 København V

 

21:15 Tak for i dag!