| Nyhed

Stærk almen profil overtager forpersonsposten i Byggeriets Samfundsansvar

Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør i Domea.dk er trådt ind som forperson i Byggeriets Samfundsansvar. Han afløser Palle Adamsen, adm. direktør i Lejerbo, der har været forperson i foreningen siden dens etablering i 2014. Den nye forperson ønsker bl.a. at samle byggeriet på tværs for en mere bæredygtig udvikling og videreføre foreningens markante stemme i debatten.

Thomas Holluf Nielsen er netop trådt ind som forperson i Byggeriets Samfundsansvar. Det skete til gårsdagens generalforsamling den 16 maj. Han overtager stafetten fra Palle Adamsen, der har siddet i spidsen siden foreningens etablering i 2014. Thomas Holluf Nielsen er adm. direktør i den landsdækkende almene administrations- og rådgivningsvirksomhed Domea.dk, hvilket han har været siden 2012. Han har beskæftiget sig med det almene boligområde siden 1989 og har alle årene haft det sociale ansvar som sin hjertesag.

”Det er med stor ydmyghed og begejstring, at jeg overtager posten som forperson for Byggeriets Samfundsansvar. Palle Adamsen har lagt et stort arbejde i at bygge foreningen op, og jeg har stor respekt for hans arbejde. Der er  skabt et solidt fundament, som vi nu kan bygge videre på – og det vil jeg meget gerne bidrage til”, fortæller Thomas Holluf Nielsen.

”Byggeriets Samfundsansvar er blevet en stærk spiller, som har formået at samle byggeriets frontløbere på tværs af værdikæden. Gennem årene har vi sammen sat dagsorden og løftet mange vigtige samfundsopgaver siden dens stiftelse, bl.a. ift. social dumping, diversitet og cirkulært byggeri. Jeg er stolt over at kunne give stafetten videre til Thomas, som nu overtager forpersonsposten. Jeg glæder mig til samarbejdet i det næste år, hvorefter jeg ifølge vedtægterne træder ud af bestyrelsen”, udtaler Palle Adamsen.

Vil mobilisere kræfter på tværs

Som forperson i Byggeriets Samfundsansvar er en af Thomas Holluf Nielsens ønsker at mobilisere kræfter på tværs i byggeriet for et mere bæredygtigt byggeri:

”Bæredygtighed handler om vilje, mod og samarbejde på tværs. Byggeriet er samlet set en stor aktør, og derfor har vi et vigtigt ansvar. Min oplevelse er, at Byggeriets Samfundsansvar som en forening, der samler værdikæden på tværs af branchen, har et stærkt fundament at stå på og en god position at tale ud fra. Vi deler en fælles opgave og er drevet af et fælles formål, og det er stærkt. Den bæredygtige udvikling skal ske i fællesskab” siger han.

Tør hvor andre tier

For Thomas Holluf Nielsen er det også vigtigt at videreføre foreningens markante stemme i debatten:

”Foreningen har markeret sig på vigtige – og svære – dagsordener, som for en del af byggebranchen godt kan virke kontroversielle, men ikke desto mindre utroligt vigtige for udviklingen. Det vil jeg som forperson være med til at videreføre, så vi kan tale om det, som er svært .Vi skal finde de gode løsninger sammen.” siger han og fortsætter:

”Vi snakker meget om den grønne bundlinje, men den sociale dagsorden i forhold til fx kultur og diversitet er bestemt også vigtig at holde fast i. Sammenspillet mellem de tre bundlinjer er en essentiel del af foreningens DNA. Det skaber værdi og synergi på tværs, og det ønsker jeg at videreføre”, afslutter han.

Nye stærke medlemmer træder ind bestyrelsen

Palle Adamsen træder ikke helt ud af foreningen, men bliver siddende i bestyrelsen et år mere sammen med Thomas Holluf Nielsen, Vibeke L. Lindblad, CEO og partner i Christensen & Co Arkitekter, Cecilie Schwartz Førby, Udbudschef i Odense Kommune og Martin Skou Heidemann, Administrerende direktør i Skou Gruppen.

Peter Cederfeld, administrerende direktør i Realdania By og Byg, som også har været et stærkt bestyrelsesmedlem siden foreningens stiftelse, udtræder grundet foreningens vedtægter, som begrænser bestyrelsesmedlemmer til at sidde i max tre perioder. Han afløses af Anne Mette Rahbek, Udviklingschef i Realdania By & Byg. Herudover indtræder Per Christensen, Adm. Direktør for WSP som ny repræsentant for rådgiverne, efter at Rikke Gemzøe (tidligere MOE) udtrådte grundet jobskifte.

Peder Mandrup Knudsen, HR-chef i Metroselskabetog Louise Sjøntoft, HR-Partner i NCC fortsætter som suppleanter i bestyrelsen, mens Amer Kamal, adm. direktør i SEEBuild, grundet travlhed, har valgt at udtræde.

 

Om Byggeriets Samfundsansvar

Byggeriets Samfundsansvar er en forening, der samler frontløberne på tværs af byggeriets værdikæde om at skabe værdi gennem samfundsansvar for både virksomheden og samfundet. Foreningen er baseret på et Charter for samfundsansvar og indsamler og formidler viden, samt udvikler værktøjer inden for den sociale, miljømæssige og økonomiske bæredygtighed.

Se mere om foreningen her: www.fbsa.dk

For mere information, kontakt: 

Christina Schultz, Sekretariatschef i Byggeriets Samfundsansvar. Tlf. 61 77 59 17.

Freya Andersen, Kommunikationskonsulent i Byggeriets Samfundsansvar. Tlf.: 93 10 44 22

Del på sociale medier
Linkedin
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.