| Nyhed

Nyt medlem: Shark Solutions giver brugte bilruder nyt liv som bæredygtige byggematerialer

FBSA’s nye medlem, Cleantech-virksomheden Shark Solutions, arbejder for at give affaldsmaterialer såsom bilruder og lamineret bygningsglas nyt liv som bæredygtige byggematerialer. Vi byder velkommen i foreningen.

Shark Solutions er en dansk baseret industriel cleantech-virksomhed, der er global markedsleder indenfor sit forretningsområde. Virksomhedens DNA ligger i den bæredygtige dagsorden, hvor de forarbejder brugte bilruder og lamineret bygningsglas til nye, bæredygtige råmaterialer baseret på PVB som eksempelvis anvendes i tæpper, maling og lyddæmpning. Det er både til gavn for byggeriets bæredygtighedsprofil og naturen, fortæller CFO i Shark Solutions, Lars Ytting:

”Vi har gennem de seneste 15 år konverteret en klassisk affaldsstrøm til værdifulde og bæredygtige råvarer. Hvert år medvirker vi til at CO2-udledninger reduceres med mange tusinde tons, ligesom vi fjerner millioner af bilruder og bygningsglasruder fra naturen og deponi.”

Det sker bl. a. ved, at virksomhedens PVB op-bearbejdningsfabrikker i Europa og USA omdanner det tidligere affaldsmateriale til avancerede bæredygtige polymerer, der kan anvendes i mange industrielle øjemed, og som leverer de bæredygtighedsegenskaber, der er så hårdt brug for i byggeriet netop nu:

”Vi kan levere råmaterialer der gør udvalgte byggematerialer bæredygtige og medvirker til at byggeindustrien kan leve op til de bæredygtigheds- og miljøkrav som bygherrer og omverdenen generelt stiller til byggeri nu og i fremtiden. Vi ser Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar som et væsentligt initiativ til at fremme cirkulær økonomi og bæredygtighed i bygge- og anlægsindustrien og er overbeviste om, at et medlemskab vil være en vigtig platform for os til at dele viden og skabe forretningsrelationer,” lyder det fra Lars Ytting.

Virksomheden har et stort fokus på fortsat udvikling og fortsætter med at tilføje områder, hvor den unikke PVB-polymer giver værdi udover blot at erstatte de eksisterende jomfruelige råmaterialer. Det hjælper blandt andet kunder med at opbygge Cradle-2-Cradle-certificerede produkter og reducere deres drivhusgasser.

Vi glæder os til samarbejdet.

Læs mere om virksomheden her

Del på sociale medier
Linkedin
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.