| Nyhed

Nyt charter for samfundsansvar skal nu implementeres i byggeriet

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar lancerer et nyt Charter for Samfundsansvar - version 2021 - den 27. maj for at adressere de udfordringer, bygge- og anlægsbranchenstår over for. I den nye version, tager vi udgangspunkt i nødvendigheden af at arbejdemed den tredobbelte bundlinje, hvor særligt behovet for at styrke det bæredygtigebyggeri fremhæves for at understøtte regeringens målsætning om en 70%-reduktion af handling.

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar står nu klar til at implementere det spritnye Charter for Samfundsansvar anno 2021 i byggeriet. Branchen var ved foreningensetablering i 2014 med til at udvikle den oprindelige version af charteret med det formål atskabe en sund konkurrence i byggeriet baseret på ordentlige forhold.

Gennem de senere år har bygge- og anlægsbranchen udviklet sig fundamentalt i takt medet stigende fokus på bæredygtighed, hvor der samtidigt har vist sig et behov for at styrkearbejdsmiljøet, diversiteten og samarbejdet mellem de mange aktører i branchen.

Det nye charter sætter for eksempel fokus på anstændige jobs og økonomisk vækst(mål 8), bæredygtige byer og lokalsamfund (mål 11), ansvarligt forbrug og produktion(mål 12) og partnerskaber for handling (mål 17): aktivt skal forholde os til, så vores medlemmer er godt klædt på til at møde fremtidens krav til samfundsansvar og bæredygtighed, siger Palle Adamsen, bestyrelsesformand i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og direktør i Lejerbo.

TRE PRINCIPPER PÅ TRE NIVEAUER

Det reviderede Charter for Samfundsansvar lanceres for at adressere netop deudfordringer, vi som branche står over for i forhold til at sikre en bæredygtig omstilling afbyggeriet, både på det sociale, miljømæssige og økonomiske plan. I stedet for detoprindelige charters seks principper, er udviklingsarbejdet resulteret i tre hovedprincipper, der vurderes på tre niveauer som omdrejningspunkt for byggeriet.

Det fortæller Christina Schultz, sekretariatschef i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar: “Vi har arbejdet på at styrke temaer som bæredygtige udbud, grønnere og mere socialt ansvarlige materialevalg, cirkulær økonomi, samt diversitet og inklusion af minoriteter i byggeriet. Det er dagsordener, som vi forventer kommer til at fylde endnu mere i det kommende årti, og som bør indtænkes i hele værdikæden.”

Det nye Charter er udarbejdet i samarbejde med foreningens Unge Advisory Board ogArbejdsgruppe for verdensmål og har været i høring hos alle medlemmer og relevanteinteressenter i branchen. Det nye charter skal nu sættes i spil i branchen, så vi kanfremme den bæredygtige dagsorden.

Læs det nye Charter for Samfundsansvar her

Del på sociale medier
Linkedin
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.