| Nyhed

Støt op om statement for diversitet i byggeriet

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar lancerer Statement for større kønsdiversitet, som skal skubbe på for, at bygge- og anlægsbranchen står sammen om en mere divers medarbejderskare. Støt op og skriv under på Statement for Diversitet nu!

Kvinder udgør halvdelen af befolkningen, og er ikke en minoritet. Desværre er det ikke gældende i bygge- og anlægsbranchen. Andelen af kvinder i byggeriet har de sidste 20 år kun udgjort ca. 10% af de beskæftigede – heraf er under 10% i ledelsesfunktioner og kun 4% af håndværkerne er kvinder! Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar har nedsat et Ambassadørkorps, som aktivt arbejder for at sætte diversitet på dagsordenen. Men vi kan ikke gøre det alene – og derfor har vi brug for endnu flere til at rejse en debat og skabe en ny kultur, så vi i fællesskab kan styrke diversiteten og rekrutteringen til branchen. Det gør vi gennem dette statement for diversitet, som vi opfordrer alle til at skrive under på:

STØT OP OM: STATEMENT FOR STØRRE KØNSDIVERSITET I BYGGERIET

Vi vil arbejde for større kønsdiversitet

  •  Vi vil fra vores respektive positioner sætte fokus på emnet, stille spørgsmål og belyse udfordringerne i projekter, på arbejdspladser, uddannelser og i debatten generelt.

Vi vil have kulturforandring

  • Den dominerende omgangstone, jargon og værdier i byggebranchen er de maskuline; der skal være en mere differentieret kultur og måder at omgås hinanden på; sikre retningslinjer i forhold til håndtering af sexisme og krænkelser, og der skal sættes fokus på inkluderende kommunikation.

Vi vil støtte op og sige fra

  •  Vi støtter op ved at give emnet opmærksomhed. Det skal være i orden at sige fra og sige nej til upassende tilnærmelser og kommentarer, også på tværs og opad i hierarkier og uafhængigt af magtdistance.

Du kan personligt, eller som virksomhed/organisation underskrive Statement for Diversitet i byggebranchen her

Så er du med til at sætte fokus på ønsket om større kønsdiversitet i byggebranchen, og vi vil gøre dig opmærksom på kommende arrangementer. Del gerne denne Statement på sociale medier med brug af #KvinderiByggeriet og invitér andre fra dit netværk til at slutte op. 

Læs mere om diversitet i byggeriet i vores rapport “Vejen til større kønsdiversitet i byggeriet”.

Se vores Ambassadørkorps for diversitets refleksionsfilm over, hvorfor vi i højere grad bør snakke diversitet i byggeriet her. Vi har lavet en med et opråb til branchen og en med et opråb til kvinder, både dem, der allerede er, og dem, der gerne vil ind i branchen.

Del på sociale medier
Linkedin
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.