| Rapporter

Lancering af ny rapport: Vejen til større kønsdiversitet i byggebranchen

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar lancerer på Kvindernes internationale Kampdag den 8. marts en ny rapport, som undersøger byggeriets kultur og giver anbefalinger til, hvordan vi skaber et mere inkluderende arbejdsmiljø, der appellerer både til unge mænd og kvinder.

Gennem de sidste 20 år har andelen af kvinder i byggeriet ligget på blot 9 pct., og blandt håndværkerne er det kun godt 4 pct. Forskning viser, at diverse arbejdspladser giver bedre resultater, og da byggeriet samtidig kæmper med mangel på arbejdskraft, er der god grund til at ændre vanetænkningen i branchen.

Nu giver en ny rapport udarbejdet af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar et indblik i, hvilke muligheder og barrierer, der eksisterer i byggeriets medarbejderkultur på tværs af branchens fagligheder, fortæller Christina Schultz, Sekretariatschef i FBSA.

”Rapporten viser, at der er behov for at give kulturen i byggeriet et serviceeftersyn, hvis vi skal tiltrække og fastholde flere kvinder i byggeriet. Det er ikke nok kun at arbejde på at rekruttere flere kvinder til byggeriet. Hvis den grundlæggende kultur og jargon, der er med til at udelukke dem fra fællesskabet ikke adresseres, er vi lige vidt. Vi skal tage det bedste fra byggebranchens eksisterende DNA og justere det, som ikke fungerer optimalt, så vi kan skabe et inkluderende arbejdsmiljø for alle”, siger hun.

Udover en analyse af byggeriets kultur, kommer rapporten også med en række anbefalinger om, hvad der skal til, hvis vi skal tiltrække og fastholde flere kvinder i branchen.

Rapporten er udarbejdet i samarbejde med PotentialCo og Daregender og er kulminationen på pilotprojektet Vejen til øget diversitet og et bedre arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen, som er støttet af Realdania og har kørt siden efteråret 2020.

På lanceringseventet den 8. marts kommenterer beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard på rapporten sammen med kandidater fra et nyt ambassadørkorps, som Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar har oprettet for sammen med branchen at omsætte anbefalingerne til handling.

Læs mere og download rapporten her

Del på sociale medier
Linkedin
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.