Vurder systematisk egne projekter


Princip 1: Vi vurderer systematisk, om charterets principper overholdes, i de projekter, som vi er involverede i.

F.eks. ved:

  • at formulere en politik for virksomhedens samfundsansvar.
  • at bruge faste metoder og redskaber til at vurdere risiko og sikre overholdelse af
    virksomhedens samfundsansvar herunder charterets principper.
  • at kommunikere åbent og aktivt hvordan virksomheden håndterer charterets principper.

 

Vurder systematisk egne projekter

Mange virksomheder har motivationen til at indgå i en samfundsansvarlig praksis, men de står samtidigt over for en stor udfordring med at formulere en strategi for samfundsansvar, som endvidere skal implementeres i virksomhedens dagligdag og kultur. 

FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er et af de værktøjer, du kan bruge til at kortlægge og udforme en strategisk retning for din virksomhed, som understøtter bæredygtighed. 

I Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar sætter vi en ære i at generere viden og udvikle værktøjer i samarbejde med vores medlemmer på baggrund af de 17 mål. Ved at blive medlem, får du adgang til banebrydende viden og redskaber, som er skræddersyet til den danske bygge- og anlægsbranche.

Her på siden kan du finde forskellige redskaber til at udforme en strategi ved at vurdere dine egne projekter i forhold til allerede etablerede benchmark-indikatorer på området, ligesom cases beskriver praktiske udfordringer og muligheder ved at implementere samfundsansvar i virksomheder. 

 

  • Selv om Rambøll er blandt branchens pionerer inden for bæredygtighed, har et grundigt arbejde med FN’s verdensmål givet virksomheden nye perspektiver og forretningsmuligheder.

  • Paradigmer for samfundsansvar hjælper bygherrer – offentlige såvel som private – med at gøre samfundsansvar til en aktiv del af udbudsmateriale og kontrakter. Udgangspunktet er foreningens charter med seks grundlæggende principper for samfundsansvar i ejendoms-, bygge- og anlægsbranchen.