Byggeriets Samfundsansvar
  • Aktuelt
  • Arrangementer
  • Viden & værktøjer
  • Bliv aktiv
  • Om os
  • Bliv medlem
  • EN
  • Søg
  • Menu Menu
Follow a manual added link
Introduktion til verdensmål og ESG
Link to: Den helhedsorienterede bæredygtighedsordbog
Den helhedsorienterede bæredygtighedsordbog
Link to: Arbejdsgruppe for verdensmål
Arbejdsgruppen for verdensmål
Tværgående bæredygtighed

Fra verdensmål til ESG i byggeriet

“Fra verdensmål til ESG i byggeriet” er et online vidensunivers, der skal hjælpe byggebranchens leverandører og indkøbere med at omsætte de store dagsordener fra FN’s Verdensmål til konkrete og håndgribelige handlinger i hverdagen. 

Værktøjet tager dig i hånden og guider dig igennem det meget komplekse landskab indenfor den brede tilgang til bæredygtighed med fokus på både de sociale, miljømæssige og økonomiske bundlinjer – helt fra international og national lovgivning til virksomhedsstrategier og din projektorienterede hverdag.

5 elementer

Vi skaber koblingen mellem verdensmålenes brede fokus på bæredygtighed og de meget konkrete EU-krav som ligger i EU-taksonomien samt det nye rapporteringsdirektiv CSRD og CSDDD. Det gør vi i fem elementer, hvor to af dem ligger her på siden allerede nu. Resten af vidensuniverset bliver offentliggjort i sensommeren 2023. 

De to dele, der ligger på siden er:

·      Del 1: Introduktion til verdensmål og ESG

·      Del 2: Den helhedsorienterede bæredygtighedsordbog

De tre dele, der bliver lanceret i løbet af 2023 er:

·      Del 3: Guide til den bæredygtige markedsdialog med afsæt i verdensmålene

·      Del 4: Inspiration og henvisninger til værktøjer til arbejdet med verdensmål 5, 8, 12 og 17 

·      Del 5: Cases, der giver indblik i andre virksomheder i byggeriets konkrete arbejde med bæredygtighed. 

Viden, vision, værktøjer og cases

Viden: På en simpel og let tilgængelig måde giver Fra verdensmål til ESG i byggeriet en indføring i den nye tværgående lovgivning fra EU og Danmark. Her formidles sammenhænge og indbyrdes koblinger. Der skabes ligestilling mellem den grønne, økonomiske og sociale bæredygtighed, og giver læseren et helikopterperspektiv på alle de eksisterende og kommende dagsordener inden for paraply-termen ”bæredygtighed”. Du bliver forberedt på det fremtidige marked, og klædt på til at deltage som en aktiv aktør.

Vision: Værktøjet skal klæde dig på til en strategisk gennemgang af din forretning og overordnede vision i forhold til bæredygtighed, og ikke kun på projektplan. Formålet er at give dig et grundlag for at vide, hvor der kan sættes ind fra virksomhedens side, så bæredygtighedsindsatsen har den mest effektfulde indflydelse.

Værktøjer: Værktøjerne skal give dig konkrete redskaber, der kan gøre dig i stand til at handle i konkrete situationer.

Cases: Giver en let tilgængelig indsigt i, hvordan andre aktører har handlet i konkrete situationer.

Foreningens arbejdsgruppe for verdensmål har været den primære drivkraft på udviklingen af projektets idé og assisteret med indhold til den løbende diskussion af projektet.

Læs mere om arbejdsgruppe for verdensmål her

Følg med i vores arbejde med verdensmål og ESG på sociale medier

Facebook Instagram LinkedIn

Alle værktøjer

Samarbejdsløftet

På denne side kan du finde viden om Samarbejdsløftet, finde viden, inspiration og værktøjer til bedre samarbejde i byggeriet samt tilmelde dig gratis workshops om samarbejde.

CO2, LCA og LCC

Her kan du danne dig et overblik over, hvad CO2, LCA og LCC står for.

Cirkulært byggeri

Byggeriet forbruger enorme mængder ressourcer, og står for en fjerdedel af al affald på verdensplan. De mest bæredygtige kvadratmeter er dem, vi ikke bygger, men hvis vi så alligevel skal bygge, er det helt afgørende for planetens (og vores) fremtid, at vi tidligt i byggeprocessen tænker i at formindske spild.

Introduktion til EU’s Taksonomi, CSRD og CSDDD

Den nye regulering er så omfattende og gennemgribende, at det er svært at se for sig, hvordan vi inden for få år skal kunne være i stand til at efterleve den. Men det skal vi. Her kan du danne dig et overblik over, hvad EUs taksonomi er, og hvordan de hænger sammen med de andre bæredygtighedsdirektiver. 

Social beskæftigelse

Samtidig med at byggeriet mangler arbejdskraft står en stor gruppe borgere helt udenfor eller på kanten af arbejdsmarkedet. Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd stod 76.600 (7,6 %) af de 15-29-årige i 2020 uden arbejde eller igangværende uddannelse.

Den helhedsorienterede bæredygtighedsordbog

Er du ny i bæredygtighedsverdenen? Dette tillæg til fra Verdensmål til ESG er for dig, der har brug for et overblik og en forklaring på, hvad de forskellige forkortelser og elementer betyder. Vi har i Byggeriets samfundsansvar sammen med Strateginetværket for bæredygtigt byggeri indsamlet en række fundamentale termer og forkortelser til dig bredt fra branchen, så du kan blive godt klædt på til at tage diskussionen i din virksomhed.  

Charter for samfundsansvar

Charter for Samfundsansvar er en fælles hensigtserklæring, som alle medlemmer af Byggeriets Samfundsansvar underskriver ved indmeldelse. Medlemmer forventes ikke at være i mål, når de underskriver, men skal aktivt bestræbe sig på at arbejde med Charterets principper i sit ejendoms-, bygge- og anlægs virke.

Fra verdensmål til ESG i byggeriet

Diversitet rapport undersøgelse byggeriet byggebranchen

Skab diversitet i din virksomhed

Her kan du følge vores arbejde og hente værktøjer, som kan bruges til at understøtte en større diversitet og en bedre kultur for alle i byggeriet.

Paradigmer for samfundsansvar

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar har i samarbejde med advokatfirmaerne Horten og Bech-Bruun udviklet et sæt paradigmer, der kan hjælpe bygherrer – offentlige og private – med at gøre samfundsansvar til en aktiv del af udbudsmateriale og kontrakter.

I Byggeriets Samfundsansvar går vi forrest i kampen for at skabe en bæredygtig fremtid og en ansvarlig bygge- og anlægsbranche.

Følg os på Linkedin

Linkedin

Kontakt

Byggeriets Samfundsansvar

BLOX, Bryghuspladsen 8

1473 København K

Telefon: +45 70 20 12 71

Email: info@fbsa.dk

CVR: 36095083

Links

  • Hvad tilbyder vi?
  • Charter
  • Presse
  • Privatlivspolitik
  • EN
Copyright Byggeriets Samfundsansvar 2023 © Produceret af KathArt Interactive ApS
Skab diversitet i din virksomhedDiversitet rapport undersøgelse byggeriet byggebranchenCharter for samfundsansvar
Scroll to top
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.