På dagen kan du få svar på nogle af disse spørgsmål:
- Hvor står vi henne i forhold til cirkulære forretningsmodeller i byggeriet i dag?
- Hvor er udviklingen på vej hen?
- Giver cirkulært byggeri mening, hvis vi skal holde op med at rive ned?
- Hvad betyder det, når bæredygtighed står i centrum for en forretningsstrategi?
Arrangementet afholdes som en del af Strateginetværket for Bæredygtigt Byggeri og afvikles af Temagruppe E med fokus på cirkulære forretningsmodeller.
13:00-13:35 Cirkulære forretningsmodeller
Christian Thuesen fra DTU giver indblik i, hvad en cirkulær forretningsmodel er, og hvilke former for cirkulære forretningsmodeller der findes i byggeriet. Han kommer desuden med bud på, hvilke potentialer der er, og hvordan fremtiden ser ud for cirkulære forretningsmodeller i byggeriet. Endelig giver Christian et bud på, hvilke andre typer forretningsmodeller med bæredygtighed i centrum, der er under udvikling i byggeriet.
v. Christian Thuesen, Lektor ved DTU
13:35-14:05 Cirkulære produkter som forretningsmodel
Tre materialeproducenter giver deres bud på hvad det kræver at etablere en produktionsvirksomhed, der kan levere cirkulære materialer til byggeriet.
- Fischer Lighting genbruger materialer fra eksisterende belysningsarmaturer og genbruger også komponenter og armaturer fra renoveringer og nedrivninger. Når produkter som belysningsarmaturer skal indgå i byggeri på lige fod med andre produkter så, kræver det blandt andet, at de der kan leve op til kvalitets- og dokumentationskrav.
V. Lars Elmvang - Insutex omsætter tekstilaffald til isoleringsløsninger der kan anvendes i byggeriet. Forretningsmodellen er baseret på aftag af affald fra en sektor uden for byggebranchen og dermed kommer byggeriets materialeflow til at indgå et større cirkulært kredsløb.
V. Josefine Louise Schwarz Bonde - Circle bank recirkulerer byggematerialer via en online markedsplatform og har opbygget sin forretningsmodel omkring gensalg af byggematerialer. Denne forretningsmodel kræver blandt andet særligt fokus på leverance sikkerhed.
V. Lene Brix
14:05-14:20 PAUSE og refleksion
14:20-14:50 Paneldebat: Cirkulære produkter som forretningsmodeller
Panelets deltagere har alle praktisk erfaring med at udvikle og levere cirkulære produkter til byggebranchen. Debatten fokuserer på muligheder og udfordringer for virksomheder, der arbejder med cirkularitet i byggeriet. I debatten kommer blandt andet ind på hvad der skal til for at byggematerialer kan recirkuleres i den skala og det tempo som byggebranchen traditionelt har brug for.
v. Lars Elmvang fra Fischer Lighting, Josefine Louise Schwarz Bonde fra Insutex og Lene Brix fra Circle Bank
14:50-15:20 Hvordan tjener man penge på at bygge inden for de planetære grænser?
Home Earths forretningsmodel er baseret på en ambition om at bygge indenfor de planetære grænser. I dette oplæg bliver du klogere på, hvordan bæredygtighed, herunder cirkularitet, kan være en integreret del af en virksomheds forretningsmodel og, hvordan man som bygherre kan opsætte KPI’er for sine aktiviteter.
v. Kasper Guldager, Co-founder, Home Earth
15:20-16:00 Workshop. Hvilken type cirkulære forretningsmodeller har byggeriet brug for – og hvilken rolle spiller de i den bæredygtige omstilling af byggeriet?
16:00-16:30 Netværk og snacks
OBS: Hvis man som deltager ikke dukker op på dagen og ikke har afmeldt sig arrangementet inden for 24 timer, pålægges der et no show gebyr på 500 kr.
Afmelding sker på info@fbsa.dk
Arrangementet er gratis.
Online deltagelse: Der er mulighed for at følge med i arrangementet online, ved at vælge “online” i tilmeldingsformularen herunder.