Årsmødet er gratis og forbeholdt medlemmer af Byggeriets Samfundsansvar. Ønsker du at høre mere om medlemskab, er du velkommen til at kontakte os på info@fbsa.dk
Program
12.45 Rundvisning på Thoravej 29 (frivilligt)
Nyåbnede Thoravej 29 er et spændende eksempel på, hvordan social og miljømæssig bæredygtighed kan gå hånd i hånd. Thoravej 29 har gennemgået en transformation fra en tidligere industribygning til et hus for fællesskab, der er skabt til at inspirere til nytænkning og udvikling. Kom med og oplev huset og hør om de greb, de har brugt i transformationen, samt om tankerne med det community, som de nu vil skabe.
13.45 Pause
GENERALFORSAMLING
14:00 Velkomst
ved Thomas Holluf Nielsen, forperson i Byggeriets Samfundsansvar
- Dirigent og indkaldelse
- Bestyrelsens årsberetning
- Vedtagelse af hovedlinjer for foreningens arbejde i det kommende år
- Godkendelse af revideret årsregnskab for 2024 og fastlæggelse af kontingent for 2026 (bilag 1, 2 og 3).
- Medlemsforslag
- Valg af bestyrelse. Følgende bestyrelsesmedlemmer er på valg (se mere i bilag 4):
- Bygherre: Thomas Holluf Nielsen, adm. direktør Domea.dk (genopstiller ikke)
- Bygherre: Anne Mette Rahbek, udviklingsdirektør, Realdania By og Byg (genopstiller)
- Bygherre: Cecilie Schwartz Førby, udbudschef i Odense Kommune (genopstiller)
- Rådgiver: Per Christensen, direktør, WSP (genopstiller)
- Rådgiver: Vibeke Lydolph Lindblad, adm. direktør, CCO Arkitekter (genopstiller)
- Bestyrelsen indstiller herudover følgende kandidater:
- Entreprenør: Louise Sjøntoft, HR Direktør, NCC Danmark (nuværende suppleant indstilles som bestyrelsesmedlem)
- Bygherre: Signe Sønderskov, Domea.dk indstilles som suppleant
- Bygherre: Hanne Tærsbøl Schmidt, Metroselskabet udtræder grundet omorganisering. Som erstatning indstiller bestyrelsen Margot Brabrand fra Metroselskabet
- Valg af revisor
- Eventuelt
15.00 Pause
ÅRSMØDE 2025
En ny virkelighed for ESG: Hvad samler os nu og driver en bæredygtig omstilling af bygge- og anlægsbranchen?
Vi inviterer foreningens medlemmer til en vigtig samtale om, hvordan vi i fællesskab kan holde momentum og samle branchen om samfundsansvar og bæredygtighed i en omskiftelig tid, hvor både international storpolitik og ændringer i EU-lovgivning gør det svært at forudsige fremtiden. Hvordan holder vi fast i ambitionerne og indsatserne for en bæredygtig omstilling af byggeriet?
Som inspiration til dagens dialog giver vi først et overblik over, hvad EU’s Omnibus betyder for hele ESG-dagsordenen, og hvordan vi kan holde momentum med fokus på de vigtigste værdier – både for samfund og virksomheder. Herefter dykker vi særligt ned i diversitetsdagsordenen, som vi har arbejdet meget med i foreningen. Her sætter vi spot på, hvad Trump administrationens udmeldinger betyder for danske virksomheder, og hvilke udfordringer vi særligt må arbejde videre med i Danmark med afsæt i Equalis’ årlige Diversitetsbarometer.
Vi runder dagen af med dialog, hvor du får mulighed for at give input til foreningens fremadrettede aktiviteter og deltage i drøftelser med foreningens bestyrelse, sekretariat, Unge Advisory Board og medlemmer. Vi slutter festligt af med en fejring af foreningens Unge Advisory Board, der fylder 5 år.
15.15 Velkomst ved Thomas Holluf Nielsen, forperson, Byggeriets Samfundsansvar
15:20 Hvad betyder EU’s ændrede krav til ESG, og hvordan kan de frivillige SMV-bæredygtighedsstandarder hjælpe os med at holde momentum?
Byggeriets Samfundsansvar fejrede i november 10-års jubilæum og satte fokus på ESG og nye EU-krav til bæredygtighed. Siden da, har EU med det såkaldte Omnibus-forslag udskudt og nedjusteret rapporteringskravene. Vi sætter her spot på, hvordan vi via de frivillige SMV-standarder kan bevare momentum og fortsat udvikle branchens bæredygtige rapportering og sætte handling bag.
Ved Christina Schultz, direktør, Byggeriets Samfundsansvar
15:40 Diversitet: Hvor står vi i dag, og hvor skal vi særligt sætte ind fremadrettet?
Equalis måler med Diversitetsbarometeret en gang om året på det danske arbejdsmarkeds kønsligestilling og diversitet. Vi får i dette oplæg en status på, hvordan det står til med diversiteten i Danmark og reflekterer sammen over, hvordan en uforudsigelig geopolitisk virkelighed påvirker diversitetsdagsordenen.
Ved Vibeke Boeskov, programchef, Tænketanken Equalis
16.00 Medlemsdialog: Med afsæt i alt det, der sker i verden lige nu, hvad betyder det så for os som forening og branche?
Vi inviterer alle medlemmer med til en samtale om ESG, frivillighed og samfundsansvar og reflekterer over, hvor vi særligt skal sætte ind de kommende år sammen med foreningens bestyrelse, sekretariat og Unge Advisory Board.
16:30 Fejring af Unge Advisory Boards fem års jubilæum med snacks og bobler
UAB byder på en samtale om frivillighed og samfundsansvar og reflekterer over hvad de som unge har opnået i de sidste 5 år, og hvor skal de sammen med foreningens bestyrelse og sekretariat gerne vil hen i de kommende fem år? Du har også mulighed for at møde oplægsholderne, netværk med andre medlemmer, foreningens bestyrelse og sekretariatet.
17:00 Tak for i dag!
Ret til ændringer forbeholdes