| Nyhed

6 råd til byggebranchen: Sådan skaber du fritidsjobs til unge

FBSA har sammen med den socialøkonomiske organisation FRAK udarbejdet seks gode råd til bygherrer og entreprenører, der ønsker at skabe fritidsjobs til unge fritidsjobbere.

Byggeriet mangler arbejdskraft, og samtidig kæmper flere med vejen til uddannelse og job, og er i tvivl om, hvad de vil med deres liv. Ifølge Christina Schultz, sekretariatschef i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, er der her en oplagt mulighed for byggebranchen for at få disse unge ind og snuse til det, man kan arbejde med i byggeriet:

“Byggeriet har brug forarbejdskraft, både nu og i fremtiden, og her er en oplagt mulighed for at få de unge ind og opleve, hvordan det er at arbejde på en byggeplads. Samtidig er det en god måde at arbejde med sin virksomheds sociale bæredygtighed og “S’et” i virksomheders ESG-indsats på. Vi er derfor glade for at have samarbejdet med FRAK om at bygge bro mellem de unge og byggebranchen” fortæller hun.

BARRIERER OG FORESTILLINGER

Men for at kunne gå helhjertet ind i processen, er der nogle barrierer og forestillinger, der skal nedbrydes, og her er det en god idé at alliere sig med lokalmiljøet omkring sit byggeprojekt. Derfor har FBSA og FRAK i samarbejde formuleret seks gode råd til, hvordan bygherrerne og entreprenørerne kan tænke fritidsjobbere ind deres byggeprojekter. Rådene udspringer af de barrierer, FRAK har mødt i deres dialog med byggebranchen, og af de konkrete erfaringer, som flere af FBSA’s medlemmer har budt ind med.

FIND DE 6 GODE RÅD HER 

Få også mere inspiration til arbejdet med social bæredygtighed i rapporten Den rummelige byggeplads.

Del på sociale medier
Linkedin
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.